Sorteer op
 • Babynestje wafelstof donker oud blauw - triangel
  Babynestje wafelstof donker oud blauw - triangel
  € 74,95
 • Babynestje donker oud blauw - triangel ( incl dekentje)
  Babynestje donker oud blauw - triangel ( incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof oker geel - triangel
  Babynestje wafelstof oker geel - triangel
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof oker - triangel (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof oker - triangel (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof old green - triangel (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof old green - triangel (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof terracotta rood - triangel (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof terracotta rood - triangel (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof oker geel - stippen
  Babynestje wafelstof oker geel - stippen
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof zwart - stippen
  Babynestje wafelstof zwart - stippen
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof donker oud blauw - kubus
  Babynestje wafelstof donker oud blauw - kubus
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof zwart - kubus
  Babynestje wafelstof zwart - kubus
  € 74,95
 • Babynestje donkergrijs - kubus (incl dekentje)
  Babynestje donkergrijs - kubus (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof - jungle stof
  Babynestje wafelstof - jungle stof
  € 74,95
 • Babynestje jungle stof - wafelstof (incl dekentje)
  Babynestje jungle stof - wafelstof (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje bosdieren - wafelstof dark dusty
  Babynestje bosdieren - wafelstof dark dusty
  € 74,95
 • Babynestje bosdieren - wafelstof dark dusty (incl dekentje)
  Babynestje bosdieren - wafelstof dark dusty (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje bosdieren - wafelstof roest (incl dekentje)
  Babynestje bosdieren - wafelstof roest (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof zwart - sterretjes
  Babynestje wafelstof zwart - sterretjes
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof donker oud blauw - sterretjes
  Babynestje wafelstof donker oud blauw - sterretjes
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof donkergrijs - sterretjes
  Babynestje wafelstof donkergrijs - sterretjes
  € 74,95
 • Babynestje wafelstof oker - sterretjes (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof oker - sterretjes (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof donker oud blauw - confetti (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof donker oud blauw - confetti (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje wafelstof oker - confetti (incl dekentje)
  Babynestje wafelstof oker - confetti (incl dekentje)
  € 99,95
 • Babynestje op maat (diverse kleuren wafelstof + stof prints)
  Babynestje op maat (diverse kleuren wafelstof + stof prints)
  € 74,95

Babynestje


Wat is een babynestje?

Een babynestje is een mobiele slaap- en rustplek voor je baby. Het is een zacht en comfortabel mandje waarin je baby even kan slapen of rusten.

De opstaande randen van het babynestje geven je baby een gevoel van geborgenheid. Een babynestje wordt vaak in de box gebruikt maar je kan hem ook op andere plekken gebruiken. 

Bijvoorbeeld als je in de ochtend nog even lekker in je bed ligt dan is het ook heel fijn als je je baby in een babynestje bij je kan leggen. Of s’avonds als je nog even tv kijkt in bed. Ook is een babynestje handig voor als je op bezoek gaat maar geen zware & grote kinderwagen of reiswieg wilt meenemen.

Een babynestje is licht van gewicht en je kan hem hierdoor makkelijk en eenvoudig overal mee naar toe nemen. Je kan hem dan even op de bank leggen, op een kleed op de grond of een andere vlakke ondergrond. 

Een babynestje is voor kleine dutjes

Je gebruikt een babynestje voor kleine dutjes oftewel korte slaapjes overdag. Het babynestje is geen vervanger voor een bedje of een wieg. Gebruik voor de langere slaapjes van je baby altijd een wieg of ledikant.

Het babynestje alleen onder toezicht gebruiken. Je baby kan dan veilig even slapen of rusten in het babynestje.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Babynestje van wafelstof

De babynestjes in de webshop van De Kleine Auto worden van wafelstof gemaakt. Wafelstof is een heerlijke zachte stof van 100% katoen. Het babynestje kan hierdoor ook in de was. Je kan hem wassen op 30 graden.

De wafelstructuur van de stof wordt verkregen door de manier van weven. Door deze structuur is wafelstof ademend en goed vocht absorberend. Een ander voordeel is dat wafelstof ook een goed materiaal is voor mensen met een (huid) allergie. En dus ook voor de huid van een baby.

Kleuren en patronen kiezen

Een babynestje is in diverse kleuren wafelstof en stofprints leverbaar. Hierdoor kan je een babynestje kiezen of laten maken die jij het mooist vindt en/of past bij je interieur. Voor welke kleur en stofprint kies jij?

Kleurmogelijkheden wafelstof: wit, donkergrijs, okergeel, vintage groen, donker oudblauw, zwart, terracotta rood, old green (mint) en grijs.

De voering van het babynestje is mogelijk in diverse stof prints zoals bijvoorbeeld stippen, sterretjes, kubussen en triangel print.

Met of zonder dekentje

De babynestjes zijn leverbaar met en zonder dekentje. Het dekentje heeft een afmeting van 60 cm breed en 80 cm lang. Het dekentje wordt geleverd in dezelfde wafelstof kleur en stofprint voering cq omslag waardoor het mooi bij elkaar passend is. Je kan ook kiezen voor een babynestje zonder dekentje.

Je hebt niet direct een dekentje nodig als je je baby in een babynestje alleen even ergens wil neerleggen.  De opstaande randen zorgen ook voor wat warmte en een geborgen gevoel. Maar als het wat kouder is kan een dekentje wel een fijne toevoeging zijn bij gebruik van het babynestje.

Zelf een babynestje samenstellen

Je vind op deze pagina vele mooie babynestjes maar het is ook mogelijk om naar je eigen wensen zelf een babynestje samen te stellen qua combinatie kleur wafesltof en stofprint. Dit kan bij babynestje op maat. Selecteer de kleur wafelstof en stof print naar je keuze.

Twijfel je over de kleur van de stof? Neem dan contact met ons op en vraag een staaltje aan. 

Een babynestje kopen

Een babynestje is 50 cm breed en 75 cm lang en licht van gewicht. Hierdoor is het babynestje makkelijk en eenvoudig overal mee naar toe te nemen. Dat maakt een babynestje echt fijn in gebruik. Ook doordat een babynestje heel zacht en comfortabel is voor een baby en een gevoel van geborgenheid geeft. Dat een babynestje in de was kan is ook handig. In de shop vind je vele voorbeelden van mooie babynestjes. Maar je kan bij het kopen van een babynestje bij De Kleine Auto ook een babynestje op maat laten maken waarbij je zelf een combinatie van kleur en print kan kiezen. Ook vind je bij ons mooie bijpassende producten voor je babykamer die je in dezelfde stoffencombinatie kan laten maken. Zoals een aankleedkussenhoes, ledikantdeken en commodemandje.

Als je een babynestje wilt kopen heb je misschien nog een aantal vragen. Zoals bijvoorbeeld: Is een babynestje veilig? Hoe lang kan je een babynestje gebruiken? En kan je een babynestje wassen? Hier geven we onderstaand meer informatie over. Mocht je een andere vraag hebben neem dan gerust contact met ons op. 

 

Vragen over babynestjes

 

Is een babynestje veilig?

Een babynestje is veilig te gebruiken tot je kindje kan omrollen. Leg je baby altijd op zijn/haar rug in het babynestje evenals in zijn/haar bedje. En met de voetjes naar beneden bij de touwtjes waarmee je de rand kan aantrekken.

Het babynestje gebruik je ook alleen voor kleine dutjes of rustmomentjes overdag en altijd onder toezicht. Leg het babynestje altijd op een vlakke ondergrond. En draag het babynestje nooit met je baby erin.

Als je het babynestje op deze wijze gebruikt dan kan je het babynestje veilig gebruiken voor je baby.

Is een babynestje nodig?

Een babynestje is een fijne aanvulling op je benodigde baby uitzet. Omdat je een babynestje door het lichte gewicht heel makkelijk overal mee naar toe neemt en kan neerleggen. En dat maakt een babynestje zo fijn en handig om te gebruiken voor je baby. Je baby ligt er heerlijk in en voelt zich lekker geborgen door de opstaande randen.

Veel baby’s vinden het hierin fijner liggen dan vrij liggend op een groot boxkleed in de box of op een speelkleed op de vloer. Een babynestje ligt wat knusser voor ze en geeft ze het gevoel van geborgenheid die ze ook hadden in de baarmoeder. Naast dat je hem in de box, op een kleed of bank kan gebruiken kan je hem ook in je bed gebruiken. Als je in de ochtend nog even lekker in je bed ligt dan is het ook heel fijn als je je baby in een babynestje bij je kan leggen. Of s’avonds als je nog even tv kijkt in bed.

Het babynestje wel altijd alleen onder toezicht gebruiken en alleen voor de korte slaapjes en rustmomentjes overdag.  Een babynestje heeft echt een toegevoegde waarde voor jou en je baby.

Hoe lang gebruik je een babynestje?

Je kan een babynestje gebruiken tot je baby kan omrollen. Dat is meestal  zo rond de 6 maanden. Een babynestje kan veilig gebruikt worden tot het moment waarop je baby zich kan omdraaien. Als je baby zich omdraait kan het tegen de rand komen en neemt de kans op verstikkingsgevaar toe. Dus vanaf dan mag je het babynestje niet meer gebruiken. 

Een babynestje is 50 cm breed en 75 cm lang. De binnenmaat van het babynestje is ongeveer 30 cm breed en 60 cm lang. De meeste baby's zijn bij 6 maanden gemiddeld 65 cm lang. Er zit hierbij wel verschil tussen jongens en meisjes en de lengte bij 6 maanden is ook afhankelijk van de geboortelengte van je baby. Een babynestje is dus ongeveer 6 maanden met veel plezier en gebruiksgemak te gebruiken. 

Kun je een babynestje wassen?

Ja dat kan. Een babynestje kan op 30 graden gewassen worden. Het matrasje is niet uitneembaar maar zit goed vast gestikt. Hierdoor kan hij ook niet draaien tijdens het wassen.

Liever het babynestje niet centrifugeren op een hele hoge stand. Dit omdat een babynestje best zwaar wordt als deze nat wordt in de wasmachine. Mocht een babynestje wat gekreukt uit de was komen dan is deze goed te strijken om hem weer helemaal mooi te krijgen.

© 2015 - 2023 De Kleine Auto | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel